Är min häst dopad?

Läste nyss en artikel om dopade hästar. I sommarens OS var det inte mindre än tio hästar som åkte fast för doping (!!!). Min första tanke är hur kan man vara en sådan jubelidiot som dopar sin häst för att prestera bättre?? Doping måste vara när man matar hästen med piller för att få den typ mer explosiv och högpresterande.
Men icke. Tydligen kan man åka fast för doping så enkelt genom att linimenta hästens rygg, använda en salva till småsår eller någon lotion. Din häst kan till och med svara positivt på doping test om den så bara stått i samma box där en tidigare medicinerad häst har stått. Det är sjukt, det går över styr. Liniment eller lotion använder man ju på en häst efter hårt arbete då det sliter på högpresterande idrottsmän att arbeta hårt. Anledningen är att det inte får innehålla anti inflammatoriskt eller andra förbjudna ämnen.
Jag fick mig en tankeställare, även om jag inte är på den tävlingsnivån ännu. Vågar jag använda back on track på min häst, t.ex? Jag ska fråga experterna på Globen imorgon. Hur jag nu formulerar den frågan utan att låta dum i huvudet.

"Är det doping att använda era produkter?"

*Flinar*

- Vad är höjden av slösaktighet? - Att fotografera en zebra med färgfilm.

- Vad är höjden av elakhet? - Att lägga häftstift på elektriska stolen.

- Vad är höjden av fräckhet? - Att palla äpplen och sedan ringa på dörren och be om en påse.

- Vad är höjden av snabbhet? - Att låsa en låda och sedan hinna slänga in nyckeln.

Mitt i ett äventyr

Jag är sååååå trött på min familj just nu.. Jag orkar verkligen inte. Vad gör jag dom?? Jo, jag är gnällig, sur och trött hela tiden säger de. Därför har de rätt mobba, irritera och ignorera mig. Tack så mycket. Ni tar min energi.

Red Rajjan idag. Min dåliga energi går ut över honom och det får mig att må ännu sämre. Efter mycket om och men så gick Rye som en klocka. Det är då jag känner att kanske, kanske kan jag det här med ridning. Snart i alla fall. Jag siktar mot högre höjder. Rajjan, jag räcker dig min hand. Följer du med mig?
Ska på hoppträning med Phoebe snart. Vår lilla stolthet. Jag har anmält mig till en klubbhoppning nästa helg med Phoebe och jag hoppas det blir av. Men vad gör jag om de ringer och vill att jag ska jobba då??? Mamma skulle bara säga att jaja vi fixar så någon annan får rida Phoebe. Men hallå!!! Jag vill! Jag har tränat inför det här de senaste veckorna! Och i vår kanske jag inte alls har möjlighet att tävla Phoebe. "Jamen du har ju Rajjan.." Usch att jag alltid hamnar i sådana här situationer..

Nej nu räcker det. Jag vill iväg på äventyr och ta med mig Rajjan. Vi ska åka och jobba hos en hoppryttare i sommar. Där jag kan utvecklas och skaffa erfarenhet. Men jag kanske blir väldigt ensam där och jobbet kanske visar sig vara helfel. Det bryr jag mig inte om. Jag kan väl inte känna mig mer ensam än vad jag gör nu?
hihi syrran och ulmus i somras på avesta

Liten grej..

TEST
" hur bortskämd är du ?"
jag har en :
[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[ ] Styvpappa
[] Styvsyskon/plastsyskon
[x] Bror
[x] Syster
[ ] Brorson
[ ] Systerdotter
[x] Mobiltelefon
[x] eget rum
[ ] eget badrum
[ ] egen "gå in garderob"
[ ] swimmingpool/utebadkar
[ ] Hot tub
[ ] gästrum/gäststuga
[x] Dator
[x] TV
TOTAL: 8


[x] en säng lite större än normalt
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] mp3spelare/iPod
[ ] en fungerande PS2
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox som funkar
[ ] Nintendo 64
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] nintendo ds
TOTAL: 5


[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] pingisbord
[ ] Fooseball (fotbollspel)
TOTAL: 0


[x] Nattduksbord
[ ] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort
TOTAL: 2


[x] Jobb/sommar jobb
[ ] Shoppar minst en gång i veckan
[ ] har dyr parfym över 300:-
[x] AIM/MSN
[x] Kamera/video kamera
[x] Telefon
TOTAL: 4


[X] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling
[ ] Gitarr/trummor/basgitarr
[ ] Piano/Keyboard
[ ] något annat instrument
[x] varit på en kryssning
[x] rest utomlands
[ ] haft en personlig tränare
[ ] dyra smycken
[x] träffat en kändis
TOTAL: 4

[ ] Platt/locktång
[ ] har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[x] har 1000 spänn på dig just nu
[x] kreditkort, debetkort eller bankkort
[x] rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[x] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[x] Varit i Afrika
[x] Varit i Sydamerika
TOTAL: 6


[x] Föräldrarna har bil
[ ] Jet ski/båt
[x] Husbil/vagn
[x] Jag har en bil
TOTAL: 3


[ ] Hemmagjord mat nästan varje dag.
[x] suttit i en limo
[ ] suttit i en helikopter
[ ] äger en videokamera
[x] egen laptop
[ ] egen dator
TOTAL: 2


TOTAL SUMMA:
1-23 = Ghetto-kid[ ]
24-33 = vanlig [ ]
34-40 = bortskämd brat [X]
41+ = uppeklassens snobb.[ ]


hehehe bortskämd jag e..


Terräng fordon

Hihi.. här om dan var det snö och jag insåg att min skottkärra inte skulle kunna ta sig fram vid lunchfodringen av hästarna. Därför hjälpte pappa mig att få ut fyrhjulingen (fyrhjulsdrift och en släpvagn efter) och han väntade i verkstan tills jag var klar.
Sara, som är världens snällaste, bestämde sig för att hjälpa mig med lunchen och doggy oliver var också med som assistent. Det gick bra, vagnen hoppade av ibland då spärren på den var lite igensnöad. Sedan körde vi igenom en oplogad sväng och möttes av en enorm snöhög (STOR). Vi frågade oss själva om vi skulle klara av att komma över den. Jamen vi hade ju fyrhjulsdrift så inga problem!!!
Ehh.. Lollo var feg med gasen och kärran gjorde inte saken lättare så vi körde fast. Hästarna i hagen hade mycket underhållning.. Det var bara att börja gräva, försöka få hjulen att fästa.. Vi grävde o grävde o grävde.
Jag garvade åt det hela.
"Ja, du Sara, medan andra gräver snögrottor så gräver vi fram fyrhjulingar!"
"Som "Barnen på Frostmofjället!!!""
Och faktiskt så fick vi loss den! Men det retade oss att om vi hade haft en karl med oss hade det gått på en gång för "killar klarar allt"! Men tjejer är bäst!
Men problemet var att det var en vääääldigt lång väg tillbaka att backa fyrhjulingen med släp. Framför allt eftersom släpet har ett eget liv.. Bångstyrig med andra ord. Då kom Therese och tyckte vi behövde hjälp. Vi vände släpet och backade sedan tillbaka fyrhjulingen för att sedan köra tillbaka och dra släpet framåt åt rätt håll. Sen kom pappa o undrade var vi hade tagit vägen. Lunchfodringen var inte ens nästan klar. Pappa flinade åt oss och Sara lovade att aldrig mer hjälpa mig eftersom hon bara ställde till det.

Det är lugnt Sara, det var inte ditt fel.   :)

let it snow let it snow LET IT SNOW!

SNÖ!! Jag måste drömma. Jag trodde inte att ett vintervitt Grana längre existerade. Det känns som hundratals år sedan det sist snöade i stockholm!!

I lördags bestämde jag mig för att det var dags att tolka! Jag, Rajjan, Syrran o hennes kompis Hanna hängde med ut i snödrivorna. Jag trodde Rye skulle få panik då han inte är speciellt van vid snö och ännu mindre pulkor. Det visade sig att han var en naturbegåvning!!!! I skritt, trav och galopp körde vi o Rye skötte sig exemplariskt. Dessutom sken solen och det var vindstilla. UNDERBART <3
Igår red jag och syrran ut 2,5 timme i snöyran. Vi mötte skidåkare, islandshästar, häst med pulka efter sig, barnvagnar och får m.m. Vi var blöta frusna o trötta när vi kom hem men det var en helt fantastisk ridtur..
Snövädret innebär fler minusgrader vilket inneär att jag har några inneboende på mitt rum just nu: 10st skrattduvor och ett okänt antal chinchillor. Svar ja det låter mycket men jag erbjöd mig att dela med mig av mitt rum :)
 Medan andra kanske ryser av snön och kylan så njuter jag för vi kanske inte får en lika underbar vinter igen. Vem vet?

På önskelistan:
- En pulkabacke med någon pulkagalen person som jag.
- Back on Track produkter till mig och min häst.
- Lyxig grimma och fleecetäcke som Rajjan kan ha på tävling.
- Dataspel, ngt som roar mig :)
- Kväll hermma hos mig m kompisar o mat
- Mera tolkning!
- Suget efter tävling är stort just nu. Nästa tävling med Phoebe blir Överby klubbhoppning, på solna är det champagnehoppningen och med Rajjan blir det avesta i slutet av februari. Jag tror jag behöver fler tävlingshästar och sponsorer så jag kan göra det här på heltid!!

Fiffi på ridtur för några år sedan :)

Tävling här hemma

yupp vi hade vår årliga hopptävling här hemma! Alltid lika skoj speciellt den glada stämningen och alla fina resultat! Syrran och Phoebe fick sin clear round rosett på 50cm (Phoebe är bäst <3) och sedan gjorde jag och syrran en varsin kanonrunda tillsammans med Rye på stafetten. Bullen vilade från hopptävling idag.
Syrran stafettade ihop med Linnea och Charlie vilket ledde till en 2:a plats! GRATTIS! Jag är stolt :) Jag stafettade ihop med Nelly och Sid men tyvärr hade vi idag otur. Se upp för oss nästa år!!!

Sedan var det dags för mig o Rye att hoppa 100cm. Syrran sade något i stil med "Nu jävlar Lollo gasar och svänger du och ser till att vinna!!!" Vi hoppade inte alls dumt men jag slarvade idiotiskt nog på sista hindret i grundomgången så det blev ingen omhoppning för oss :/
Syrran var snabb med sin kommentar: "Lollo, du suger."
Jag klandrade henne inte utan instämde. Fan hur kunde jag rida så illa på världens finaste duktigaste snyggaste bästaste häst???!!
Efter att Syrran hört mig tjata och göra världens utläggning om hur dåligt jag red så sa hon: "Jamen, det var bara otur..."

=)

Have you ever..

HAVE YOU EVER............
Been in a relationship: Nope
Had a best friend: I hope so :)
Been in a serious relationship: nonono
Ever been dating one of your best friends: No
Fell in love at first sight: yes
Got your heart broken: I think so 

Kissed someone and then regretted it: No
Lied to your parents: maybe...
Had any jewelry that cost more than 100€: nope
Ever hit anyone: haha oh yeah
Been on TV: Not that I am aware of
MY FIRST..............
Best friend:
Cruel
Car: Gul volvo
Love: haha samuel 
Pet: 
had lots of them.. 
Vacation abroad that you remember: see previous answer..
Job: Guide ahaha
Bought CD: Donno
Consert: eerr...
Drunken party: have I been drunk..
WOULD YOU............
Dare to sky dive:
i would like to
Dare to bungyjump: no way
Date someone with a lot of tattoo's: only if he is good looking

Call yourself happy: at the moment yes
Rather take the picture than be on it: I´d like to be on it and destroy it if ugly
Cry over a guy:
Yes
Cry over a girl:
Yes
Lie to someone:
if necessary
WHAT............
Are you doing right now:
going to sleep
Are you doing tomorrow: showjumping practise
Do you say to yourself when everything is shit: I suck
Do you bring to the movies: something sweet
Is the first thing that grabs your attention on the opposite sex: eyes  
Do you think about love:
what is it??
Is your most expensive piece of cloth: My safety-vest and my riding boots
About make up: I know how to use lipgloss and mascara 
LAST............
Person that sent you an SMS:
Sofie
Person that gave you a hug: sad, don´t remember :) 
Person that called you:
mum
Person you called: dad
Cocktail you had: looong time ago
Road trip: Ge-Kås


Orättvisa

Usch usch usch!!!!! Hatar orättvisor.. kan inte gå in på detaljer här men den här orättvisan rör inte ens mig och trots det är jag sjukt irriterad!!! Jag som ändå är en väldigt egoistisk och insnöad människa. VARFÖR KAN INTE FOLK TA SIG FÖRNUFT TILL FÅNGA???!!

aja, jag är i alla fall lycklig över att min häst är så duktig nu för tiden och min ridning förbättras faktiskt!! Skit vi skola, jag vill göra karriär på hästryggen. Jag vill ALDRIG lämna sadeln!
Men det är här som jag måste ta mitt eget förnuft till fånga: jag måste ha en plan B som kan finansiera min ridning. Så därför kommer jag sitta i skolbänken innan ni vet ordet av..

Om mig
Hatar: Orättvisor, att ha fel, insekter, oljud, irriterande saker, att misslyckas, blåsigt väder, när min plan spricker, gnälliga människor, att stressa.
Älskar: Mina hästar och andras hästar, att rida, mina vänner, varm sommar, snöig vinter, bra TV, god mat, godis, att prata, att resa, att sola.
Är typiskt: ambitiös, glömsk, dålig förlorare, snurrig, konstig, rastlös, spontan, sällskapssjuk.

Här är en bild på Rye:

Gula faran flyger på nya äventyr


Hihi.. bild på när pappa leker med sin nya bil lyft.. verkstan är numera pappas lekstuga.. eftersom min bil är sååå värdefull fick den bli försökskanin och inviga den nya bil liften. Förresten pågår nu en diskussion angående färg på bilar. Pappa håller på lime grön och jag på brand gul. Syrran vill ha en skrik rosa partybuss (en van som dom i Scooby-Doo gänget har, jo seriöst vi hittade en skrikrosa sådan på blocket.se).


THE BEST DAMM (damn) GARAGE IN TOWN. Den texten har funnits på verkstadsväggen i typ hundra år..

RSS 2.0