Horses..

Sitter och tänker på hästar jag mött genom åren och som betytt något extra för mig.

Fiffilina
Min första egna ponny. Min bästa vän som var helt underbar. Vi startade från noll och upplevde mycket tillsammans. Jag fick dela en underbar ponnytid tillsammans med henne; en massa bus, skoj och roligt blandat med tårar, blod och svett. Hon är mamma till våran Phoebe, idag står Fiffi på ridskolan där hon blir bortskämd av alla som inte kan motstå hennes tindrande ögon när hon tigger godis..

Madicken

Syrrans första ponny, en liten B-ponny. Hon såg ut som en shettis fast hon var korsning russ/welsh: welsh ben och welsh huvud med russ mage och russ rumpa ^^ En ponny med en bakgrund som "vandringspokal" innan vi tog oss an henne. Syrran har aldrig åkt av någon häst så mycket som denna. Madicken var våran oslipade diamant som blev en riktigt välutbildad barnponny efter åren hos oss, då slutade hon helt försöka slänga av sina ryttare. Idag lever Madicken ett härligt liv som familjeponny på en gård och mamma åt ett föl.

 

Phoebe

Vår egna uppfödning som gett mig oersättlig kunskap och erfarenhet. En diva med enorm personlighet och egna åsikter, precis som mamma sin (också hon en ögontjänare..) Jag hoppas och tror att Phoebe är en framtida tävlingsponny om hon hittar en partner att ha i sadeln.

 

Ängvaktarns Nektar

Efter våra första ponnyer köpte vi en läromästare som kunde allt och kunde hjälpa oss utvecklas. Nektar är en welsh/arab D-ponny med tävlingsbakgrund: SM i fälttävlan, uttagen till lag-SM i dressyr och felfri 120cm hoppning. Vi fick en kortare tävlingskarriär på denna krutburk, som aldrig tycks bli trött, springer fortare än vinden och älskar krondiken mer än något annat. Men Nektar tröttnade på att tävla. Hoppade allt på träning men ville inte på tävling. När det var dags att gå upp på stor häst såldes han tillsammans med Fiffi till ridskolan. Han har lärt oss mycket, inte minst syrran, och har mycket kvar att ge till ridskolans elever.

Ri-Tachie v/h Kastanjehof

Övertygad om att jag inte skulle ha någon ny häst än på ett tag åkte jag till England för att jobba. Där råkade Rye stå och sedan råkade han följa med mig hem. En häst som lärt mig mycket och som har egenskaper som jag beundrar, ett bevis på att med vilja och envishet kommer man långt, en vän som aldrig gnäller även om vi båda har våra brister. Vi kämpar vidare mot våra mål och hela tiden två steg fram och ett steg bak.

Ulmus
Senaste tillskottet i vårt stall, syrrans första stora häst. En vacker häst med oerhörd talang som själv inte vet hur bäst han är. Syrran gör ett jättejobb med honom och tillsammans är de ögongodis att titta på. Ulmus har alla förutsättningar att lyckas, och så mycket har hänt på bara det senaste året. Jag o Rye, Syrran o Ulmus; vårt team har fått många erfarenheter hittills. Ser fram emot många fler händelserika år framöver!


Lunchfodraren


Grana för ett år sedan, jag lunchfodrade. Här delar Wodka och X-file på en hög :)

Framtidsmål

Vet inte hur vi kom in på det, men i alla fall:

 

Lollo: Sedan när man blir gammal blir det till att sitta och åka islandshäst i skogen.

Emmeli: Islandshäst??? Varför just islandshäst?

Lollo: För vid det laget lär axlar rygg och leder vara totalt utslitna så man bara orkar åka islandshäst i skogen.

Emmeli: Nej jag ska rida grand prix dressyr på mitt halvblod! Han kommer vara så pass lydig! Gör allt på kommando!

Lollo: Ja vid sisådär 90 års ålder bör man ju kunna allt man ska kunna för den nivån!

Emmeli: Precis! Men du lär ju få det svårare som hoppryttare, du måste ju ändå styra!

Lollo: Nej jag får det inget svårt, jag bara vrider på huvudet så följer hästen dit den ska.

Emmeli: Smart!

Lollo: Fast det blir förstås svårt om man har stödkrage.

Skratt attack.

 

Senior Future Cup - Here we come!!


Svenska språkmysterier

Hmm har under de senaste månaderna stött på diverse språkmysterier, ord som jag aldrig tidigare hört:

Tyken att någon är tjurig, butter
Pompom att någon är ute och cyklar; lyset är på men ingen är hemma
Beige Jag har alltid uttalat det beeigeht men tydligen finns det även de som säger bääscht

La ett ord som läggs till lite här och var, precis som typ, liksom, asså, bah

Box finns det alltså flera varianter på. Antingen min variant bocks eller den andra varianten books.

 

Jag säger då det. Min häst är tydligen lite pompom, enligt Linn ^^


My own kind of music

You´ve got to make your own kind of music
Sing your own slash of song
Play your own kind of music
Even if nobody else sings along


What a week

Just nu är jag ruskigt trött. Hade prov igår om hästens matsmältningssystem samt så fick jag rida en långtradare på unghästlektionen som är som en ångvält att rida: efter 30min dressyr på denna var jag helt SLUT!

Idag var det svårt att få Ryes koncentrationsförmåga att fungera på dressyren och jag bröt ihop; hur frustrerande som helst även om man aldrig ska blanda ridning med frustration. På eftermiddagen tog jag två skolhästar o red två dressyrpass till: Kunde avsluta min dag bra till sist. Därmed är jag helt utpumpad nu.
Inget är Ryes fel, men det är svårt att få till bra ridning på honom. En häst som andra tycker är tråkig att rida blir jag tacksam till att sitta på; den är så okomplicerad!!
Men min häst är och förblir the one and only, så det så!

I söndags var det GLOBEN! Tillsammans m syrran o mamma såg vi först hoppningen och Roffes uppvisning! Han är helt klart en ridförebild, han rider så beslutsamt och som sagt rider han häst efter häst på hög nivå och av hög klass. Sedan blev det shopping;

- Guld glitter spö (hehe)

- Tävlingsschabrak, gråblå m guldkant o "Ri-Tachie" inbroderat

- Stallskor m stålhätta

- Vintertäcke m hals till Rye

- Pannlampa

- Böcker

Sedan blev det kvälls showen, de bästa var ändå kvinnan m sina getter o fårhundar o häst; wow! Och Pignon med sina hästar som har utvecklat en så otrolig kommunikation.

 

Nu bli det sova. Imorgon är det fredag, helg och stalljour! Helgen får spenderas med vänner, hästar och Rye ;)


RSS 2.0