miin dator

nu fungerar min dator. TACK MICKE! Jag ska hjälpa dig att knoppa Obrecht imorgon. :)  (som om Micke läser min blogg haha ;P)

Dagens humör: Ganska glad, ganska seg,  ganska najs
Dagens mående: Stressat runt en del men annars e d bra
Dagens borde: Plugga, as usually
Dagens frisyr: hårspray från igår
Dagens klädsel: ridkläder, nu mjukis kläder
Dagens planer: Solna, stallet, hemma
Dagens materiella vill ha: nya ridkläder.. massa prylar samt bra betyg ^^
Dagens fundering: what should I do with my life?
Dagens beroende: praaata m folk
Dagens tråkigaste: Att jag inte fick Ryes fossingar rena
Dagens tidning: har inte hunnit läsa ngn :)
Dagens låt: Bleeding love

Hiihi hittade detta "Dagens" hos ännäs blogg ^^

Hallo

Lony: Short for me
Loony: Yess I am the kind who goes weird sometimes and loves having fun :)
Lollo: Most people know who I am when I say Lollo
Lolipop: Looves candy. Take me to nearest candy shop!
Lodilo: The name followed me for years.. maybe cause I go singing lodiloididoo or something
Loser: My sister says I am. I guess she is right ;P
Loop: No rollercoaster for me if they are reaallly grande.. Liseberg and Gröna Lund is allright for me
Louie: Two-year-old Dylan had a hard time saying my name, therefore my name is Louie
Lonely: Ms Lonely is looking for handsome mr Lonely
Lounyb: Another short for me
Losan: Haha, another nickname that is stalking me
Lost: I am lost in everything; the TV-serie "Lost", the IB, my life. Haha.
Lobster: I find them ok to eat, but I prefer other stuff
Love: Call me if you find it somewhere, I think I lost it :)

Ett liv fyllt av....

Idag, Lördag:

06.15: Stiger upp, kliver in i badrummet, käkar sedan frukost framför tv:n. Ser ett program om en gubbe med sin utställningshund (dvärgspets, tik, valp) Skrattar högt för mig själv över hur nördigt det ser ut med gubben och hans pytte hund.
07.00: Morgonfodrar hästarna, ryktar och fixar i ordning Rye. Beundrar min fina häst. Byter täcken på Pekka och Fibbo.
08.00: Lastar Rye. Jag och mamma åker mot Solna.
08.40: Skrittar Rye i skogen, han är urlastad och redo för hopplektion. Fint väder!
09.00: Hopplektion ihop med Sara/Afrodite, Camilla/Dallas, Fatima/Enya och Ellinor/OHara. Lektion gick dåååligt, den sämsta på evigheters evigheter. Rye gnisslade tänder hela lektionen, spänd häst, spänd ryttare. Han hoppade bra men ja... Björn visste inte vad han skulle säga. Haha. Ska man skratta eller gråta?
10.38: Hemma igen. Lastar ur Rye och tar ut honom i hagen.
11.00: Åker tillbaka till Solna. Denna gång är syrran och Carro med i bilen.
11.30: Fika i cafeterian med gänget. För min del blev det dfanta och morotskaka plus godis.
12.20: Går en promenad med Fiffi i skogen. Vi knallar upp på berget med utsikt över vattnet och Stockholm Skyline.  
13.00: Ser på när Linda rider lektion på Charlie.
13.40: Lämnar Solna efter att Syrran tagit hand om Charlie. Jag och mamma frågade Josefine om hon sökte medryttarhäst.
13.50: Följer motorvägen på väg mot Linköping, med bullar, dricka och mackor från Statoil besöket.
15.20: I bilen, inser att det är en vecka kvar till dressyrtävlingen med Phoebe. Måste träna!
16.00: Framme vid stallet i Linköping. Träffar Bellman för första gången. Provrider och pratar med hans ägare. En fin häst.
18.00: Lämnar Linköping.
18.20: McDonalds! Våran räddning. Jag, syrran och Carro kom fram till att det var en väldigt fin donken restaurang. Haha.
20.20: Hemma igen. Går raka vägen ut till stallet och mockar och fixar till Rajjan.
21.10: Fixar klart i stallet. Släcker.
21.51: Skriver nu klart min blogg. Har kollat på det vi filmade idag på Bellman tillsammans med mamma och pappa. Ska sova snart, ska upp vid sex imorgon typ. =)

April April

Torsdag förmiddag, har precis kollat på smink som lotta hade med sig till stallet och som jag ska köpa på internet. Yay =)
Hopptränade rajpaj igår och det gick hyfsat. Tränaren tyckte det gick bra. Vi får se hur det går på lördag när vi ska träna för Björn. Sedan ska vi iväg och kolla på en Bellman åt Linda, haha.
Min sits och Ryes galopp börjar bli bättre, mycket tack vare Guns lektion i tisdags. Phoebe hoppade superfint igår, hon gör sitt bästa.
Skrev upp mig på studentflak igår efter mycket om och men, det blir nog bra. Ska på min första skiva nästa fredag tillsammans med Tessie och Jannika. Tema : Djungel. Haha.. Längtar efter min mattebok som bör komma med posten idag. Vilken nörd jag är, men jag är i desperat behov av en mattebok! Om det nu hjälper.
Ska hoppa in i duschen nu, read my blog and ENJOY

Ri-Tachie v/h Kastanjehof

Duktiga Rajjjan! Vi tävlade idag och gick dubbelnolla vilket ledde till en 8:e plats och pris vid 68 startande. Rye skötte sig kanon och var på G idag till skillnad från tävlingen i Botkyrka. Jag måste göra ngt drastiskt för att förbättra min ridning och sits.. Det här duger inte! Och så tycker Björn oxå, han får väl läxa upp oss på lördag när vi drar till solna och rider jag o rye, lite hopparbete.
Lektionen på Solna igår gick bra, Olivia blev "rädd" för dörren och fick då en anledning att knasa runt och låta bli att lyssna.. Suck. Inte lätt att sitta vackert där inte!
Fiffi verkar trivas kanon på solna och hennes nya bästis soya, Fiffi hade blivit löshoppad nu i veckan och jag och mamma har gått lite promenader med henne. Nektar hamnar på Solna snart oxå. Syrran letar ny häst, har provridit tre men ingen "hit" än så länge. Rajjan ska under våren nu startas ett par 90 klasser till, Phoebe ska fortsätta hopp- och dressyrtränas samt starta en LD klass i dressyr här hemma. Målet i sommar blir att Rajjan, Phoebe och syrrans nya ska med till Avesta på hoppläger. Sedan blir det nog meeting för storhästarna :)

I torsdags var det mysigt att rida ut med Rye. Han gick så bra, jag övade övergångar. Efter ett tag gick det bara bättre och bättre. Det var då det slog mig; jag måste lära mig förstå Rye, det är inte han som måste lyda mig. För han gör allt rätt så länge jag ger honom rätt signaler. Himla häftig känsla, jag är så taggad att utvecklas, tävla och bli bättre. Jag vill bli proffs. För att bli proffs behöver man inte världens vrålåk att tävla med, även fast jag redan har det *haha*, utan man ska lära sig rida. Min taktik är att att rida så mycket som möjligt, vara i stallet så mycket som möjligt, plugga, läsa, lyssna, titta, lära, pröva. Nu har jag bestämt mig. Ibland rider jag tre pass om dagen, gärna mer. Det blir mkt mockning och putsande men det hör till, Ingen har sagt att det är lätt. Det är jobbigt men alla borde få smaka på att rida! Så fantastiskt det är.

Så kom inte till mig och klaga över hur du måste rida två hästar på en enda dag. Känn dig lyckligt lottad för varför ska det vara besvärligt? Jag gnäller inte, jag njuter.
Det var ngn jag pratade med om att jag kanske ska jobba i ngt stall. Det är tufft och slitsamt, tyckte personen. Självklart tyckte jag, men tänkte för mig själv: vad är det inte det jag redan gör? Är det inte slitsamt att rida och sköta flera hästar om dagen, plugga, hjälpa till hemma och allt annat, det jag redan gör? Skulle det bli mer slitsamt om jag dessutom jobbade i ett annat stall? Nej, jag tror inte det. Redan nu kan jag vissa dagar tillbringa upp till tolv timmar om dagen i stallet. När jag sedan, slutkörd och trött, går in och sätter mig framför tvn lr lägger mig på sängen, där är jag nöjd för att jag gjort ngt vettigt utav min dag. Underbart.

Vem är Rye? Min underbara Ri-Tachie v/h Kastanjehof som även kallas Rajjan. En hopphäst med kända namn i stamtavlan som jag råkade hitta i England förra sommaren och som råkade följa med mig hem. Jag är lyckligt lottad. Rye behövde bara titta på mig och sedan var jag fast. För mig är han en stor hundvalp, älskar att göra saker och få uppmärksamhet, väldigt kelsjuk. Gör alltid sitt bästa och är helt enkelt en sagolikt fantastisk häst på 174cm. <3

Äntligen!

Åååh jag har saknat min blogg. Har inte kunnat uppdatera den på ett tag, dels för att min dator har varit paj och dels för att blogg hemsidan varit under uppbyggnad. Men nu ska jag äntligen skriva igen!
Sitter här och äter på en bulle, jag och Rye har kommít med på hopptävlingen på söndag.. nu är vi taggade! Vad har hänt i helgen?
Lördag kväll var festande med tjejligan: Anna Sanna Sofie Maria Jennifer Madde plus ett gäng brudar till.. Har jag glömt någon? Vi drog i alla fall till gamla stan och festade på Huset. Det var naajs men jag tyckte musiken kunde ha vart bättre haha. WE ARE SUCH PARTY ANIMALS! Åkte hem ganska tidigt, väl på nattbussen så kunde den inte åka utan stod stilla i tio minuter för att något fyllo tyckte det var kul att stå framför bussen... Bevakningstjänsten var tvungen att komma och föra bort honom. Hahaaha

På söndagen tävlade jag och Syrran, båda två på Quinto. Han var såååå duktig.. Han har verkligen utvecklats om man jämför med för ett år sedan. Han gjorde kanonfina språng! Syrran slutade på fyra fel och jag på tretton så hon fick ett tredje pris och jag kom femma bland elva startande. GRATTIS Syrran!
Söndag kväll red jag markarbete på Rajjan och det gick okej. När jag kom hem från skolan igår var det dressyrlektion på en arg liten Phoebe.. Kaxig är vad hon är! Gillar inte när jag kräver saker men tuff är hon i alla fall. Och rolig, haha.
Just de ja, var på solna en sväng innan skolan måndag morgon o hejade på Fuffen och fixade till hennes man. Hon har nu en bästa kompis på solna som heter Soya.. Söta dom är när de gnäggar åt varandra.
Nu är jag i alla fall hemma efter en lång och jobbig skoldag.. ska ut och rida dressyrlektion på Rye snart.

RSS 2.0