Marsianerna attackerar

Gick upp ganska tidigt i morse och matade pållar osv. Fiffi såg stel ut, speciellt om man jämför med igår då hon bokstavligen skuttade in från hagen.. haha. Hon är himla söt den ponnyn.
Åkte med mamma till Uppsala, handlade kaninmat, hästmat och en sväng in på ikea där det blev en lunch oxå. Det tog oss evigheter samt en sightseeing tur med bilen runt uppsala centrum för att hitta granngården. "Här är Universitetet, här är tågstationen. Men titta dääär är Granngården!"
Det är vid granngården vi handlar hästmat och efter evinnerligt letande fann vi det precis bakom där vi handlat kaninmat och börjat resan.. haha.. i alla fall, vi garvade åt det.

Hem och fikade, sedan ut och ta hand om Fiffi. Mamma och vovvis Oliver följde med ner till ängen. Fiffi var pigg, of course. H


Faaan slutade min blogg där?? orkar inte skriva om d jag satt  o skrev... whatever. Såg precis en film ihop m syrran om marsianer attackerandes jorden av Tim burton. Den slutade m Tom Jones ^^

Sjuklingen

Fick typ influensa i måndags.. Igår hände absolut ingenting då jag bara var inne och segade hela dagen, hade inte näsan utanför dörren en enda gång(!). Idag fick jag nära abstinens.. måste uuut. Mor min sa tvär nej, ingen hoppning för sjuka jag. 
Jag red ut en sväng på Fuff i alla fall och har mockat o fixat till henne och Rye. Syrran fick hoppa Rye och Phoebe på lektion idag medan jag var bänknötare och banpersonal^^. Fibbos första hoppträning! Vi var såå stolta.. det blir hoppläger för henne o Rye i sommar och hur det blir med Fiffi och Nektar vet vi inte än.

Världens bästa medis

Åkte tiiidigt i morse på tävling. Rajjan var trött och åt dåligt, men gjorde väldigt bra ifrån sig. Det blev en rosett som fick följa med hem. Klockan nio var vi hemma igen, då blev det soova.
Efter ett kom medryttaren Petrina in när jag o mamma o syster låg o sov framför tvn ^^ Gulliga Petrina hade mockat fyra boxar åt oss o fixat!!!! 10000 taack!!!
Efter en vända till mataffären tog jag o syrran o Petrina in hästar, tog en promenad m Nektar o Phoebe och sedan fixade i stallet. Mamma hade lagat god middag :) Gjorde klart i stallet och har sedan sett djävulen bär prada. Ska på tävling imorron :)

Vem är denna Petrina? Våran gulliga medryttare som ställer upp i nöd och knipa, alltid är att lita på och duktig med hästarna. Föredrar dressyr och rider Pekka kanonfint. Har svårt att komma överens med sin lilla syster och Petrina är en tjej som inte väger någonting och som har lätt för att göra sig hörd.

"Lever jag?"

Vissa dagar vill man bara gå och lägga sig igen och låtsas att man aldrig vaknade upp. När allt börjar fel så måste det väl sluta fel??
Idag är det påskafton. Troligen den lyckligaste dagen på året för många men för mig var den.. kaotisk. Började med att jag försov mig i morse när jag hade morgonfodring ihop med syrran i stora stallet. Paniiik! Streesss! Skynda! LINDA! PAPPA! Var fan är dom???!!
Till sist löste sig allt i alla fall. Mötte Linnea utanför stallet.
Lollo: *mummel morr grrrrr*
Linnea: Heej, har du lust att rida ut en sväng..?
Lollo: Den här dagen är förstörd!! Jag försov mig i morse och ska nog gå in och bara varva ner ett tag..
Linnea: Jaa, det låter nog bra. Du ser alldeles förstörd ut!

Efter en påskfrukost med familjen, typisk svensk oharmonisk frukost om jag får beskriva den själv, var det dags att lunchfodra alla pållar och sedan vidare till Riala för Påsklunch med släkten.
Haha, min morfar är rolig. Han äälskar tekniska prylar och skaffar jämt nya prylar, utan att ha en aning om hur de fungerar eller vad de används till. Det första han gjorde när vi kom hem till dem idag var att beordra min syster om hur man ser bilder i fotoalbumet på hans nya mobil, eller mormors nya mobil som ligger i morfars ficka..?
Sedan hade morfar en ny "bordsklocka" som sa vilket väder det var med datum och tid osv. Datumet hade morfar, efter tre intensiva dagar, lyckats ställa in. Fantastiskt! Nu fick min kära syster hjälpa morfar ställa in tiden. Efter tre intensiva minuter så hade de lyckats ställa in rätt tid och dag. Det var då mamma frågade om inte morfar skulle ställa in klockan på sommartid eftersom det ändå bara var en vecka kvar tills det var dags. Morfars ansiktsuttryck: NOOO när de äntligen lyckats få till hans klocka, skulle de börja om... Hahaha...

Kom hem vid tjugo över sex och försvann ut till stallet. Fixat till Fiffi och Rye, ridit Fiffi och gjort i ordning Rye, transport och utrustning för tävlingen imorgon. Kom in igen kl. 23.30... Då var jag klar i stallet.
Ska sticka nu, måste upp tidigt imorgon och måste fixa fram kläder innan jag går och lägger mig. SWEET DREAMS!

Party yay

Till slut så kom jag iväg på festande i stan med Anna, Therese och Carl. Haha, det var kul för jag hittade roliga spanjorer att dansa med, hahaha ^^. Efter några timmars dansande och konsumtion av cider så bar det av hemmåt för fyra otroligt flummiga människor. Vi kom fram till att när jag är full så är jag "Sofie-full", alltså flummig.. haha. Sov över hos Anna och fick skjuts hem nästa morgon av hennes pappa.
Annas pappa: "Kaniner säljes." Säg inte det till Anna bara!
Jag: Haha, jag tror hon redan vet det.

Väl hemma så drog jag på mig stallkläder och gick ut för att lunchfodra pållar i det soliga kalla vintervädret. Sedan in i dushen och gasa iväg på arbetsintervju. Gick bra, tror jag. Jätte trevliga människor och fin butik, hoppas på jobb nu.
Åkte hem och hämtade upp mamma sån drog vi och fikade i väsby c plus shopping. Ny väska och gympa dojjor blev d för mig. Det slog mig att jag på senaste tiden mest använt ballerinas och stövlar. Efter väsby turen så bytte jag om och gick ut för att ta hand om Rye o Fuff och red ponnyn en stund i ridhuset. Blev längre än tänkt vilket resulterade i att jag blev nästan en timme försenad till Sofies fest. FÖRLÅT!
Är nu hemma. Ska upp om ca 5 timmar, bör sova nu.

Vem är denna Sofie? Min flumkompis och klasskamrat, vi kan beskrivas som Shrek och Åsnan, en duo alltså.^^. Sofie orkar lyssna på mig och jag på henne och våran egen underfundiga humor är.. ehrm.. udda? Vi är överens: Vi är bäst. Sofie är en sådan som pluggar, smörar för lärare, tillbringar sin lediga tid med Krister eller i skidbacken
och hon dyker gärna ner i Terry Pratchetts djupa filosofi när jag själv inte finns till hands.

Påsklov tydligen

Äntligen uppdaterar jag bloggen! Fick nyss beröm av min fina diana om min blogg, Tack! Bloggen har inte varit så samarbetsvillig med mig, därmed ouppdaterad. Well, Back on track now I guess.

Igår var det skola, red sedan en sväng på lilla ponnyn (Fiffi) sedan var det hoppträning på Rajjan vilket flöt på bra. Bådar gott inför hopptävlingen på söndag, lr tävling o tävling.. d har nu blivit en clear round men jag hade sett fram emot tävling och inte clear round.. om ngn nu fattar vad jag säger, aja.

Idag är det torsdag vilket betyder sovmorgon till 12 för min del = Woooh! Men, precis när jag ska ut till bussen får jag sms av sanna: historia läraren har tagit "sovmorgon", IGEN. Ringer sedan Sofie och kollar om vi har svenska, nej och därmed no school! Påsklov en dag tidigare.. naaajs.

Det blev lunch o inhandling i stinsen med mor o syster. Sedan hem och intag av hästar i LERVÄLLING: no joking seriously! Har nu ridit ut 1 ½ timme med Linnea och Charlie på Rajjan, häärlig träning ute i naturen bland rådjur o rävar ^^
Måste stressa vidare nu, ska in i duschen, hinna med tårta o kvällsfodring och sedan bussen för jag ska ut ikväll m ett gäng polare. See ya!

Hata måndagar...?

I alla fall känns det som så just nu. Idag måste vara en typisk måndag.. men kalendern säger att det är tisdag... Konstigt. Tog bussen som gick 08.00 hemifrån mig i morse, efter att ha stressat in i duschen, slängt i mig frukost och sprungit ut till stallet för att mata pållarna och sedan efter ett snabbt klädesbyte ut till bussen. Och detta bara för att komma till skolan kvart i nio och inse att det är över en timme kvar tills jag börjar... Det måste vara måndag idag.

Igår var det måndag. En ganska soft dag i skolan. Började grina två ggr (eller tre?) för att jag skrattade så mkt.. vi har så roliga människor i min klass.. Haha, ni gör mig glad!! Sofie gör mig flummig. Mohahaha.
Åkte sedan hem efter att ha handlat hästmat. Bytte om och stack ut till stallet och började mocka och fixa. Sedan en skritt tur på Rajjan i skitvädret :) Rye klagade inte o inte jag heller. Efter en snabb middag var det dags att göra i ordning Phoebe för dressyr lektion. Då blev det stressigt o jag var irriterad. Det blev inte bättre av att mamma ringde o frågade var fan jag var ngn stans.
Äntligen nere i ridhuset och jag var inte alls nöjd med lektionen trots att Phoebe var duktig. Blev sedan så sur på min mor och resten av kvällen var förstörd. Ska vi byta, Charlotte? Jag flyttar till din gård i England så flyttar du till min gård i Sverige? Orkar inte med allt just nu, varför ska det kännas förjävligt?

Aja, dressyrlektion ikväll även om jag inte känner mig så pigg på det. Ska ut en sväng i skogen med min älskade ponny oxå. Sedan ska jag faktiskt plugga.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0