Svininfluensan

haha kunde inte låta bli att skratta när jag hittade den här bilden:


Men allvarligt talat tycker jag att svininfluensan har blossats upp alldeles för mycket här i Sverige (vanligt fenomen vid nyhetstorka).
När Madde kom hem efter tre månader i Sydafrika hade hon inte ens hört ett knyst om influensan, trots att hon läst tidningar dagligen. Troligen har Afrika för mycket inbördeskrig att bry sig om än en influensa. Eller?

Nej du ser inte i syne..

.. utan det är finaste lilla Phoebe på bilden. Tänk att våran bebis till diva har blivit stor


Fotograf: Syrran. www.lnphotos.webs.com

Lollo rider vidare

Haha här kommer lite sagt och hört från senaste halvåret i samband med hästar och ridning..

 

- "Lollo, du kan till och med få en död get att hoppa." (Tusse)
- "Ja, Rye tycker väl att han har hamnat på ett jävla koncentrationsläger." (Malin)
- "Face the problem, flickor!" (Lalla, när vi hoppar terräng hinder)
- "Name hoppade ju JÄTTEBRA, ja utöver sin egen förmåga vill säga." (Eva när jag hoppat en långtradare till tre åring)
- "Du rider som en bajskorv" (Malin till en av sina dressyrelever)
- "Ja det är så det är med framgång o motgång inom ridsporten: upp i luften som en helikopter och ner igen som en pannkaka." (Tusse)
- "Det är på gymnasiet som man bjuder på tårta när man ramlar av, på vuxenutbildningen är det vin som gäller!" (Loa)
- "Eeeuw, här ligger hamburgarna till tävlingarna tillsammans med hästbenen vi ska dissikera!" (Emma)


En Vreta vecka

Så här har veckan sett ut på Vreta :)
* Måndag började med instruktörslära, vi elever håller lektion för varann. Jag red Pärlan så Rye kunde vara lite ledig men det gick jättedåligt :S Pärlan var spänd o sprang o sprang..
Sedan skrittade jag ut en sväng med Rye på lunchen, förbi unghästarnas hage. På eftermiddagen hade vi instruktörslära i klassrummet och såg på en film om terränghoppning.
På eftermiddagen red jag, Jonna och Linn ridskolehäst och vi fick rida en varsin utmaning minst sagt. Jag satt på Ja´s som kunde "gå på tygeln lite grann" som stalltjejerna i vita stallet sade. Hahaha.. På kvällen var jag hemma hos Linn o Jonna o pluggade.
* Tisdag red vi terränghoppning på morgonen o Rye var såååå duktig. Han bjöd mot hindren och hoppade jättefint. Efter lunch hade vi hästlära i stallet, då kom en veterinär och höll föredrag om hältutredning. Vi tittade på lite olika hästar, böjprov och undersökning.
På kvällen pluggade jag Linn Jonna o Malin inför Hästlära provet.
* Onsdag var det dressyrträning för Malin, vi red i nästan två timmar! Dessutom red jag i dressyrsadel utan stigläder.. jag red lätt och satt ner, på RYE. Jobbigt men vad fiiiint han gick sedan!
På eftermiddagen var det prov i anatomi och fysiologi som gick bra ^^ efter det hade vi Hästföretagande där läraren försökte lära oss skillnaderna mellan utgift och utbetalning och så vidare.. Det gick mindre bra för vi var trötta :P
Sedan red jag och Linn ridskolehäst. Jag satt på Tarif som efter en lång stund kändes jättefin. På kvällen var jag hemma ganska tidigt och slappade.
* Torsdag, i morse var det unghästlära och jag fick hoppa en treåring som heter Name. Jättesöt men stor på alla håll o kanter, hahha. Hon var jätteduktig. Sedan var jag ledare åt en två åring som heter Madame, den red Linn på.
Efter lunch hade vi hästföretagande som gick bra, räknade ut olika uppgifter med inkomster och bruttovinst osv.
Nu ikväll ska jag o Rye hoppträna för Therese Thor, ser fram emot det!!
* Fredag blir det hoppning för Loa med Rye på morgonen, då kommer mamma och tittar. Sedan blir det ungdomsledarkurs efter skolan. När skolan är slut åker jag o Rye hem med mamma. Tävling på Lördag och hovslagare på söndag!

Häst status

Här kommer lite häst status för tillfället:


- Rye -
Blev glad att komma hem till Grana i helgen, men söndag åkte vi tillbaka till skolan. Det var tävling i lördags som inte kunde ha gått bättre; vi vann första klassen o var felfria i lagklassen! Laget slutade på 17 plats av 28 lag. Nu ligger jag o rye trea i Folksam Cup för månadens etapp! Idag var Rye kanonfin på dressyrlektionen och kämpade jätteduktigt <3


- Phoebe -
Phoebe var billig förra veckan (!) jätte brunstig och därmed tjurig. I lördags tränade vi dressyr i ridhuset o vi hade samarbetssvårigheter som Phoebe svarade med ett PANG i väggen. Söndagen var det klubbtävling i dressyr på ridskolan o Fibbo gillar att visa upp sig och gjorde därmed rätt för sig efter en tjurig vecka.. Galoppen var det enda kruxet  i programmet (LC:2) men jag var så stolt över min ponny <3


- Ulle Bulle -
Ulmus tävlade också i helgen, han var modig i lördags och hoppade alla hinder och sedan red syster yster väldigt vackert på honom i söndags, dressyrtävlingen. Han skötte sig jättebra och brydde sig inte om dressyrstaketet. Ulmus säger att han tänker satsa på en dressyrkarriär, trots sin fina hoppteknik. Men men, det tar sig! Syster är en rididol för mig =)

Alla människor

Det var någon som sade till mig att vänner är alltid bra att ha. Dom får man inte för många av. Jag tänker ofta på det. Vänner är alltid bra att ha, men inte ska man mäta sina vänner i kvantitet heller...

Jag börjar tröttna på att så ofta bli besviken på människor. Folk som inte visade sig vara ens vänner när man som mest behöver dem. När det känns som man bara ger men får inget tillbaka, det känns som om jag blir kastad till hajarna eller något i den stilen. Att allt bara ska bli så komplicerat, att jag ska behöva tolka allt som inte sägs istället för att bara lita på det som faktiskt sägs. Sedan skrattar folk åt mig; hur kunde du vara så blåögd som trodde så? Då försvinner de ur mitt liv, bara så där.

Nej, säger jag, och sätter ner foten i marken. Jag går inte med på det här. Hästarna sviker mig aldrig, i ridningen sviker jag bara mig och min häst. Inte tvärtom. 

Jag tänker bli en gammal gråhårig enstörig kärring som avskyr människor och låser in sig i sitt stall med sina hästar. Bara för att slippa allt komplicerat som har med människor att göra. Saker blir ju mer komplicerade utan att det behövs. Vilket tar en massa onödig energi.

 

Men så kommer det aldrig att sluta för mig. För mina vänner och nära och kära gör mig så himla glad. Jag älskar att dela med mig av mig själv till dem och jag vill uppleva allt med dem. Det är människor som finns där för att trösta, stötta, uppmuntra, skratta med, gråta med, uppskatta, prata med.. ja ALLT! Jag vill bara säga till er att ni är ovärderliga för mig och jag vet hur jag ska kunna tacka er för det ni gör. Tänk att man kan uppskatta även de minsta saker så himla mycket.

Ni är helt enkelt det bästa som finns och våga inte tro något annat. Och trots allt vill jag ändå dela mitt liv och vardag med vänner och möta nya människor, för det är inte bara svårt och komplicerat.

Kanske är det jag nu skrivit konstigt, men det är bara lite funderingar :) Alla tre hästarna har varit duktiga idag också!


Vad händer

Suck senaste veckan har bara gått upp och ner. Vet inte riktigt vad som händer längre.

Det har gått bra med ridningen men Rye tycker det är fruktansvärt svårt och jobbigt ;) men det är bara att bita ihop och nöta vidare.. imorgon är det hoppning som Rajjan tycker är roligt och lätt så det blir nog bra <3

Senaste veckan har:

- Jag glömde hjälm och väst hemma så jag har lånat hjälm av min dressyrtränare

- Ena ridstöveln har gått sönder.

- Lampan på bilen är trasig (fixat m silvertejp, tänkte laga stöveln med det oxå)

- Tidsoptimisten Lollo försöker planera sin vardag.

- Armar hit o benen dit i ridningen, svårkontrollerad sits! (Silvertejp?)

- En något stel häst. (Silvertejp??)

Får se nu hur helgens tävlingar går.. :)


Trött o seg

Orkar inte skriva ngt större inlägg just nu.
Det gick sådär m Rye idag och jag tycker som vanligt synd om min stackars häst som måste släpa runt på mig.
Aja, vi kämpar vidare.

Hipp homo ridning!

Jaa jag flummar vidare på min nya skola och jag kan inte säga annat än att jag trivs. Idag hade vi "häst och företag" och vi diskuterade namn och förslag på namn på företag. Hahaha..

Kul Tur Ridning (kulturridning)

Hipp homo ridning kläckte vår lärare ur sig när vi diskuterade vad ett terapi center för häst och människa skulle kunna heta. Hippo = häst, Homo = som i homo sapiens. haha.. Det slutade som Hipp homo ridning. Hur tolkar man det!??

I tisdags och idag red jag extra på eftermiddagen på ridskolehäst. I tisdags fick jag rida en söt liten dam som heter Fabola, så himla trevlig. Därför trodde jag att det knappast kunde gå bättre när jag idag skulle rida en annan häst. Hot Shot hette han och nej, det var ingen pigg fullblodshäst som det kan verka på namnet. Nej Hot Shot är en rund halvblodsvalack, 17 år gammal. Och det gick ÄNNU BÄTTRE att rida honom än när jag red på Fabola! Jag var glad helt enkelt :)

Med Rajjan går det bra. Jag är så stolt över min lilla häst och vi kämpar på tillsammmans <3


Bilder

Lite blandade bilder!


Prisutdelning i Älvdalen :)


Phoebe i Älvdalen


Rye i sin box på skolan

Rye och Zheraton i hagen på skolan

RSS 2.0