Nu blir jag sur

Uschi alla mina planer spricker o d gör mig sur. Varför planerna spricker? Jo jag är sjuk. Feber o frossa o huvudvärk o jag har inte kunnat röra mig. Börjar känna mig rastlös.

Anki på jobbet har åkt till Österrike nu o d var meningen att jag skulle jobba lunch plus kväll onsdag till lördag. Vet inte längre om det blir så och det suger.
Hade hoppats på att kunna rida ordentligt nu men syrran har vart tvungen att ta en massa ansvar då jag legat däckad. Det suger.
Hade också hoppats på att träffa Magnus men jag vill ju inte smitta ner han. Åker till Orsa på söndag så vi kommer inte ses på en vecka :S

Jag ser verkligen fram emot Orsa, pratade m Tusse idag. Den människan är en stor förebild för mig!

Drömjobb

I våras fick jag ett par jobberbjudanden som jag tackade nej till då jag hade restaurangjobbet redan. Men idag ringde de från ridskolan och frågade om jag var intresserad av en 65% tjänst, stall och hästskötsel. Det lutar åt att jag tackar ja.

Nu sitter jag o tänker på drömjobb som jag haft som yngre, eller jobb som inte skulle  vara helt dumt!  :

 - Glasskioskare. Jag ville som liten kunde äta glass hela dagarna på jobbet, haha. Köra glassbil vore inte så dumt!
 - Veterinär. Vilken djurälskare har inte drömt om att få hjälpa djur, fast orka plugga o torka blod. Nej tror inte d.
 - Brevbärare. Bli klar tidigt och gratis motion av att springa i trappor. Och tänk alla kändis brevlådor man skulle se! :)
 - Reseledare. Jobba utomlands i värmen fast ett minus med alla klagande tusrister.
 - Spöke i Gröna Lunds spökhus. Gud vad roligt o skrämma alla småtjejer!

hahaa.. aa d finns mkt mer oxå som man kan göra :)


Överraskning!

Igår kväll när jag skulle gå och lägga  mig så låg det ett paket på min säng, som pappa lagt där. Det var adresserat till mig och jag försökte tänka ut vad det var som jag beställt. Eller varför det skickats till mig? Ingen aning.

Jag öppnade det och inuti låg en rosett och en plakett. Hade jag glömt hämta mitt pris på någon tävling? Nej det hade jag inte så jag förstod ingenting.
Men priserna kom från Folksam Riders Cup! Ett andra pris för att jag och Rye låg tvåa efter juni etappen! En jätte rolig överraskning som jag inte alls var förberedd på! Våran seger i Älvdalen gav oss 18 poäng och därmed en andra plats i etapp Juni, Folksam Riders Cup! Duktigaste Rye.. Nu laddar vi upp inför Avesta RK´s meeting!

Hur tänker folk?

 - Gäster på resturangen som låter så här (efter att ha tillägnat en halvtimme av beslutsångest åt var de ska sitta i resturangen):
"Jag ser att ni har två alternativ på argentinsk grillbiff, ett med pommes o ett med grillade grönsaker. Går det att få hälften av varje? Är det rödvinssås till säger du, jag gillar inte rödvin. Kan ni ta bort såsen? Och chimichurri såsen låter inte som något för mig, kan ni byta ut den mot bearnaise sås? Och sedan köttet vill jag inte ha blodigt men inte för välstekt heller, går det att få den ungefär medium mot rare?"
Ibland undrar jag varför folk går på resturang, gå hem o laga maten själva då ;) Och sedan klagar de på att kocken gjort fel, men hur lätt är det när precis hela måltiden är omgjord???

- Hästtjejer som använder parfym i stallet. Är det för att inte lukta häst? Jag ser ingen som helst anledning.

- Hörde på radion att en mamma i danmark stämmer ett hotell i turkiet. Anledningen är att hennes tonårsdotter var där på semester och är nu gravid - trots att hon inte haft sex. Mamman påstår att det måste ha flutit omkring spermier i poolvattnet. Men hallå, det är bara för mamman att inse att hennes dotter har haft sex!



Till sist måste jag berätta hur fin min häst Rye är. Red dressyr i ridhuset idag o det gick så bra <3

Min hopphäst

Jag o Rajjan hoppar 1.15m i Älvdalen   <3

Kolla in utsikten!

Lite strunt bara

Dagens humör: Sol ute, då är man glad
Dagens mående: funderar för mycket tror jag
Dagens borde: göra något vettigt. Ska rapportera tävlingsresultat till Folksam Riders Cup.
Dagens frisyr: nytvättat
Dagens klädsel: jeans shorts och t-shirt
Dagens planer: rida Rye o dra till magnus
Dagens materiella vill ha: väska, ridkavaj
Dagens fundering:  när kommer sofie hem?
Dagens beroende: prata av mig. Vill inte grubbla mer
Dagens tråkigaste: att bara sega är skönt, borde inte klaga
Dagens tidning: equipage :)
Dagens låt: always in my mind, always in my heart!

Älvdalen!

Nu har vi kommit hem från Älvdalens meeting i hoppning. Nästan sex timmar tar det att åka dit m hästsläp. Alla tre hästarna var med, jag mamma o syster samt jojjo, hennes pappa, therese,hundarna gordon & lordi och hästen  x-file såklart! På fredagen kom också kaka o hennes kille upp med hunden puma :)

TEAM GRANA GOES DALARNA TURNÈ 2009 :)

X-File fick två unghästrosetter på fem starter under helgen.
Phoebe skadade sig i transporten  o kunde inte tävla under helgen, men startade en klass under söndagen med kaka. De utgick då Phoebe inte kändes 100%.
Ulmus gick det ganska bra med men han var inte i sitt esse.

Jag och Rye startade tre klasser under helgen och han har aldrig känts bättre! Vilken skillnad jämfört med för två månader sedan! Rye bjuder och hjälper till på híndren o tar väldigt fina språng!
Fredag 100cm: Dubbelnolla med bästa tiden, vi fick en blågul rosett och vårt första vinnartäcke!
Lördag 110cm: Felfri grund men tappade lite tempo i omhoppningen. Våra snäva svängar straffades med två rivningar.. Vi hamnade prrecis utanför placering...
Lördag 115cm: Jag var orolig att Rajjan skulle ha tröttnat på tävling o lägga va inne på banan men han visade ingen tendens till det! En rivning i grundomgången´, våran debut på 115cm ;)
Söndag 110cm: Jag skulle ha startat men lät syrran göra det istället så hon skulle få avsluta meetinget med en bra runda. De skötte sig jättebra och jag var så stolt!!! men det blev en miss på muren så de slutade på 6 fel.

Rajjan!
Du känns på topp just nu!
Sadeln är det inget krux med.
Bettet fungerar jättebra! (Rider min 177cm häst på silikonbett...)
Vi har hittat en ridstil som funkar för oss båda (Jag lättar på handen innan hindret istället för att behålla stödet o d trivs Rye med)
Vi har hittat ett flyt och en kommunikation, jag bara njuter!

Rye, du ska ha en guld eloge för den här helgen! Tack!



Bilder kommer snart

RSS 2.0